LIMFEDEM

Limfedem je vrsta edema koji nastaje zbog nepravilnosti u radu limfnog sustava. To je dugotrajna i u mnogim slučajevima, progresivna bolest, koja priječi pacijentu obavljanje niza svakodnevnih aktivnosti. Kada se zanemari liječenje ovakve vrste limfedema, to u krajnjem slučaju može dovesti do težih ograničenja u pokretljivosti ili čak do potpune nepokretnosti.

Limfedeme dijelimo u dvije skupine: primarne i sekundarne. Primarni limfedem je nasljedna bolest koja se pojavljuje iz generacije u generaciju ili može “preskočiti” neke od generacija. Može također biti i ne-nasljedna i u tom slučaju zadesi samo jedinku, ali se ne prenosi na njezino/njegovo potomstvo.

Sekundarni limfedem pojavljuje se najčešće kao posljedica težih operativnih zahvata, a koji su povezani s limfnim sustavom. Pojavnost limfedema je prilično učestala u ukupnoj populaciji, gdje statistički podaci ukazuju na prosjek od 40 slučajeva na 100 tisuća stanovnika na godinu. Limfedema pogađa osobe koje su se liječile od raka, raznih infekcija, kao i povreda.

Mi vam svakako možemo pomoći, zato pogledajte nastavak ove stranice.

Elastično-kompresivni rukav (sa rukavicom) MAXIS

Elastično-kompresivni rukavi preporučuju se pacijnti(ca)ma kojima je izvršen operativni zahvat na dojci. Rukavi smanjuju bol i natečenost gornjih ekstremiteta. Izrađeni su sa ili bez rukavice.

Izvedba: II. i III. CCL

Sastav: 25% Elastan, 75% Polyamide

Veličine: Obujam i dužina u cm - pobliže

 

Kompresivno-elastični rukav s rukavicom
Kompresivno-elastični rukav s rukavicom

Kompresivno-elastični rukav
Kompresivno-elastični rukav

Kompresivno-elastični rukav
Kompresivno-elastični rukav

Tablica proizvoda
opis
pomagala
količina
(kom)
period
Elastično-kompresivni terapijski rukav s rukavicom 1 par 1 god