stoma dvodijelni sustav
Obilježja dvodijelnog stoma sustava

Osnovno obilježje ovih sustava je da se sastoje od dva dijela i to:

- od podložne pločice, koja se postavlja na tijelo u području stome i

- pripadajućih vrsta vrećica, koje se spajaju s tom podložnom pločicom.

U vrijeme korištenja, može se ukloniti samo vrećica, ali ne nužno i podložna pločica, te ste u prigodi da jednostavno i brzo mijenjate vrstu vrećice koju koristite, a u zavisnosti od vaših dnevnih aktivnosti. Ovi sustavi mogu se koristiti sa zatvorenim vrećicama (za kolostomu) i/ili sa vrećicama s ispustom (za ileostomu), odnosno vrećicama s ispusnom slavinom (za urostomu).

Ujedno, ConvaTec nudi i dvije osnovne vrste dvodijelnih sustava, a to su:

Svaki od ovih sustava je drugačiji, kako bi se u najvećoj mjeri mogli zadovoljiti vaši prioriteti i osobne potrebe.

Štoviše, korištenjem dvodijelnog sustava, možete mijenjati staru i postavavljati novu vrećicu, onoliko puta koliko vam se čini potrebnim, uz istovremeno zadržavanje podložne pločice na mjestu primjene.

Također, to vam daje i mogućnost da provjerite stanje svoje stome, u bilo koje vrijeme tijekom dana. Drugim riječima, vrećicu je moguće promijeniti u trenu.

COMBIHESIVE 2S dvodijelni stoma sustav

Najuspješniji i najdugovječniji dvodijelni sustav ikad primijenjen u svijetu, a koji je u primjeni već više od tri desetljeća, dakako, s izvedenim poboljšanjima tijekom svojih proizvodnih ciklusa.

Sastoji se od podložne pločice i moguće primjene tri vrste vrećica, pri čemu se spajanje podložne pločice i vrećice vrši uz pomoć plastičnih prstenastih spojnica, smještenih i na podložnoj pločici i na vrećicama. Plastične prstenaste spojnice, jamac su siguranog spoja (uz osjet „klik”zvuka) vrećice i podložne pločice.

Combihesive 2S standardne podložne pločice

Podložne pločice koje na svojem gornjem dijelu imaju ugrađene plastične prstenaste spojnice za spajanje s Combihesive 2S vrećicama.

COMBIHESIVE 2S Duoflex podl. pločica
COMBIHESIVE 2S
Duoflex podl. pločica

COMBIHESIVE 2S Flexy podl. pločica
COMBIHESIVE 2S
Flexy podl. pločica

COMBIHESIVE 2S Durahesive Convex podl. pločica
COMBIHESIVE 2S
Convex Durahesive podl. pločica

Combihesive 2S modelirajuće podložne pločice

Combihesive 2S stoma sustav, sveobuhvatni je proizvodni niz, u koji je uključena i naša najnovija modelirajuća tehnoligija podložnih pločica. Ove podložne pločice s mogućnošću modeliranja, oblikuju se točno prema obliku i veličini vaše stome, čime se ostvaruje siguran, osobno potpuno prilagođen, spoj stome i podložne pločice, a bez potrebe za uporabom škarica.

Naime, do brze pojave oštećenja kože, dolazi zbog nepokrivenih područja kože, koja se pojavljuju između vaše stome i podložne pločice.

Stoga, ConvaTec je osmislio Combihesive 2S podložne pločice, koje su izrađene primjenom ConvaTec modelirajuće tehnologije, što znači, smanjenje pojavnosti nepokrivenog područja, razvojem podložne pločice koja se modelira točno prema obliku i veličini vaše stome! I nadasve...jednostavno se koriste i to bez potrebe za izrezivanjem! Škarice vam više nisu potrebne!

Jednostavno, započnite motati (ne rastezati) modelirajući sloj, unatrag, kako bi oblikovali otvor pločice u željenoj veličini i obliku vaše stome.

Dosadašnje podložne pločice morale su se izrezivati, što dovodi do pojave nepokrivenih područja kože oko stome. Za razliku od njih, ConvaTec podložne pločice izrađene modelirajućom tehnologijom, prilagođuju se svakom obliku i veličini stome!!

Stoga, ova vrsta pločica uvijek je nježno priljubljena uz vašu stomu, dok radite, vježbate, zabavljate se ili odmarate. Otvor pločice, širi se ili sužava, kako bi se održao stalan, tijesan i udoban spoj sa stomom.

COMBIHESIVE 2S ravna modelirajuća podl. pločica
COMBIHESIVE 2S
ravna modelirajuća
podl. pločica

COMBIHESIVE 2S Convex modelirajuća podl. pločica
COMBIHESIVE 2S
Convex modelirajuća
podl. pločica

Combihesive 2S vrećice

Combihesive 2S zatvorene vrećice, služe za jednokratnu uporabu i namijenjene su pacijentima sa kolostomom. Izvedene su sa ili bez filtera, kao i u mini verziji. Filter služi smanjenju neugodnih mirisa pri ispuštanju plinova i sprječavanju napuhavanja vrećice. Kada dođe vrijeme za promjenu, jednostavno uklonite stoma vrećicu, stavite je u vrećicu za otpad i odstranite na primjereno mjesto. Vrećice se primjenjuju na odgovarajuće podložne pločice, izvedene u Stomahesive® ili Durahesive® tehnologiji. Plastična prstenasta spojnica omogućuje siguran (“zvučni klik”) spoj vrećice i podložne pločice.

Combihesive 2 S zatvorena vrećica sa ili bez filtera
Combihesive 2 S
zatvorena vrećica
sa ili bez filtera

Combihesive 2S mini zatvorena vrećica
Combihesive 2S
mini zatvorena vrećica

 

Combihesive 2S vrećice s ispustom, služe za višekratnu uporabu i namijenjene su pacijentima s ileostomom. Obzirom na mekšu ili tekuću stolicu, vrećice na svom kraju imaju ispust, koji se zatvara s posebnom kvačicom ili pomoću Invisiclose® sustava zatvaranja (na „čičak”). Izvedene su bez filtera, te i u mini veziji. Plastična prstenasta spojnica omogućuje siguran (“zvučni klik”) spoj vrećice i podložne pločice.

Combihesive 2S vrećica s ispustom
Combihesive 2S
vrećica s ispustom

Combihesive 2S mini vrećica s ispustom
Combihesive 2S
mini vrećica s ispustom

 

Combihesive 2S vrećice sa ispusnom slavinom, služe za višekratnu uporabu i namijenjene su pacijentima s urostomom.  Osobe s urostomom, imaju jedinstvene potrebe, zbog kojih ConvaTec i nudi ovu posebnu vrstu vrećica. Urostomske vrećice imaju umetnutu anti-refluksnu branu, ugodnu zaštitnu tkaninu uz tijelo, te mogućnost izbora imeđu dvije vrste ispusnih slavina. Plastična prstenasta spojnica omogućuje siguran (“zvučni klik”) spoj vrećice i podložne pločice.

Combihesive 2S vrećica sa ispusnom slavinom
Combihesive 2S
vrećica sa ispusnom slavinom

 
tip stome promjer
(mm)
naziv
pomagala
količina vrećica
(kom / 3 mj)
kolostoma
32 Combihesive 2S do 180* kolo vrećica
38
45
57
70
100
ileostoma
32 Combihesive 2S do 60* ileo vrećica
38
45
57
70
100
urostoma
32 Combihesive 2S do 60* uro vrećica
38
45
57
70
100
* uz 30 vrećica isporučuje se 10 pločica (standard, konveksna ili modelirajuća)
Esteem synergy dvodijelni stoma sustav

Esteem synergy dvodijelni stoma sustav, predstavlja potpuno novi način spajanja vrećica s podložnom pločicom i to tehnologijom spajanja lijepljenjem (ACT - Adhesive Coupling Technology™). Umjesto putem plastičnih prstenastih spojnica, vrećica, na kojoj je smještena patentirana pjenasta ljepljiva podloga, spaja se sa podložnom pločicom postupkom lijepljenja, u izuzetno siguran i pouzdan spoj. Vrećice se od podložene pločice, mogu odlijepiti onoliko puta, koliko je to pacijentu potrebno pri svakodnevnoj skrbi o stomi. Rezultat primjene ove tehnologije je tanko, nisko profilno, savitljivo i udobno pomagalo za stomu, koje po naznačenim karakteristikama, ima obilježja jednodijelnog sustava, a po načinu primjene, obilježja dvodijelnog sustava (tzv. „2 u 1” sustav).

 

Esteem synergy podložne pločice

Tanka i savitljiva podložna pločica, koja umjesto dosadašnjih plastičnih prstenova za spajanje, na gornjoj strani ima tanku, prozirnu, elastičnu foliju, na koju se postavljaju odgovarajuće Esteem synergy vrećice, i to postupkom zaljepljivanja.


Esteem synergy Duoflex podl. pločica
Esteem synergy
Duoflex podl. pločica


Esteem synergy Flexy podl. pločica
Esteem synergy
Flexy podl. pločica

Esteem synergy vrećice

Esteem synergy zatvorene vrećice su namijenjene pacijentima s kolostomom, te jednokratnoj uporabi u svakodnevnoj primjeni, pri posebnim prigodama ili u trenucima intime. Vrećice su oblikovane da prate konture tijela i presvučene su s mekanom tkaninom, što osigurava najveću udobnost. Imaju vrlo napredan sustav filtriranja plinova, koji je izveden da prikuplja i neutralizira veliki broj uzročnika neugodnih mirisa. Četiri proreza na filteru s pomičnim naljepnicama, daju mogućnost osobne kontrole brzine ispuštanja plinova, kao i zaštitu filtera prigodom kupanja, tuširanja ili plivanja.

Esteem synergy zatvorena vrećica
Esteem synergy
zatvorena vrećica

 

Posebno oblikovane Esteem synergy vrećice s ispustom, izvedene su kako bi najbolje pratile oblik tijela i dodatno olakšale pražnjenje vrećice. Namijenjene su pacijentima s ileostomom. Imaju vrlo napredan sustav filtriranja plinova, koji je izveden da prikuplja i neutralizira veliki broj uzročnika neugodnih mirisa. Esteem synergy vrećice s ispustom, mogu se dobiti i sa Invisiclose® sustavom za zatvaranje/otvaraje vrećice. Pri pražnjenju vrećice, ispust se lagano otvara uz pomoć posebno izvedenih plastičnih trakica na dnu vrećice, što omogućava regulaciju protoka fecesa i sprječava neugodno prskanje. Ovaj sustav zatvaranja/otvaranja vrećice bez kvačica, opremljen je i sa sigurnosnim preklopom, što korisniku pruža dodatnu sigurnost.

Esteem synergy vrećica s ispustom
Esteem synergy
vrećica s ispustom