stoma jednodijelni sustav
Obilježja jednodijelnog stoma sustava

Jednodijelni sustavi su tanji, tj. nižeg profila, od većine dvodijelnih stoma sustava i tako manje zamjetni ispod odjeće. Jednostavni su za uporabu. Pri svakoj zamjeni vrećice uklanjaju se u cijelosti.

Dostupni su u izvedbi za sve tri vrste stoma: zatvorene vrećice (za kolostomu), vrećice s ispustom (za ileostomu) i vrećice sa ispusnom slavinom (za urostomu).

ConvaTec nudi dvije osnovne vrste jednodijelnih sustava, a to su:

Stomadress Plus jednodijelni stoma sustav

Stomadress Plus je jednodijelni stoma sustav, kojem pacijenti i medicinska struka poklanja povjerenje već 20 godina. Lagan i savitljiv, Stomadress Plus sustav je jednostavan, lako se koristi i predstavlja kombinaciju podložne pločice i vrećice u jednom. Sastoji se od slijedećih vrsta vrećica:

Colodress Plus - zatvorena vrećica

Lagan i savitljiv, Colodress Plus sustav, predstavlja kombinaciju podložne pločice i vrećice u jedan jednostavan sustav, koji se lako koristi. Vrećica je namijenjena jednokratnoj uporabi i to većinom za pacijente s kolostomom. Vrećica ima ugrađen filter protiv neugodnih mirisa.  Presvučena je ugodnim šupljikavim zaštitnim materijalom. Po korištenju, sustav se odstranjuje u cijelosti.

StomadressPlus ColodressPlus zatvorena vrećica
StomadressPlus
ColodressPlus zatvorena vrećica

StomadressPlus stoma kapa (poslije irigacije)
StomadressPlus
stoma kapa (poslije irigacije)

Ileodress Plus - vrećica s ispustom

Lagan i savitljiv, Ileodress Plus sustav, predstavlja kombinaciju podložne pločice i vrećice u jedan jednostavan sustav, koji se lako koristi. Vrećica je izvedena s ispustom, radi mogućnosti ispuštanja sadržaja. Otvor vrećice zatvara se pomoću posebne kvačice. Vrećica je namijenjena pacijentima s ileostomom. Presvučena je ugodnim šupljikavim zaštitnim materijalom.

StomadressPlus IleodressPlus vrećica s ispustom
StomadressPlus
IleodressPlus vrećica s ispustom

Urodress Plus - vrećica sa ispusnom slavinom

Lagan i savitljiv, Urodress Plus sustav, predstavlja kombinaciju podložne pločice i vrećice u jedan jednostavan sustav, koji se lako koristi. Vrećica se sastoji od ispusne slavine, smještene na dnu vrećice (za ispuštanje sadržaja ili za spajenje na vrećice za noć) i, u vrećici integrirane, anti-refluksne brane. Namijenjena je pacijentima s urostomom. Presvučena je ugodnim šupljikavim zaštitnim materijalom, na strani prema tijelu.

StomadressPlus UrodressPlus vrećica sa ispusnom slavinom
StomadressPlus
UrodressPlus vrećica sa ispusnom slavinom

 
tip stome promjer
(mm)
naziv
pomagala
količina vrećica
(kom / 3 mj)
kolostoma 19-65 Stomadress do 180
 
ileostoma 19-65 Ileodress do 180
 
urostoma 19-65 Urodress do 180
Esteem+ jednodijelni stoma sustav

Esteem+ jednodijelni stoma sustav nudi primjenu pomagala u „jednom koraku”, što život sa stomom čini lakšim i udobnijim. Združuje podlogu i vrećicu u jednu cjelinu, za sigurnost u samo jednom koraku. Nema potrebe za dodatnim spajanjem vrećice na podložnu pločicu. Jednostavan je za primjenu i obuku.

ConvaTec je u ovom proizvodu uspio unaprijediti sastav Stomahesive® ljepljive podloge, tako da se dobilo izvrsno ljepljivo svojstvo, a koje, istovremeno, nije agresivno za kožu. Naprotiv, vrlo je nježno i ugodno. Ljepljiva podloga je ovalnog oblika, te izvrsno prati oblik tijela, dok unaprijeđen oblik vrećice osigurava najveću udobnost pri nošenju.

Esteem+ linija vrećica izvedena je od udobne tkanine, mekane i glatke uz tijelo, otporne na vodu. Inovativan i elegantan, zaobljen izgled, pruža dodatnu udobnost i diskreciju. Vrlo djelotvoran filter smanjuje mogućnost začepljenja i time produžuje djelovanje, održavajući vrećicu plosnatom, uz istovremeno bitno smanjenje neugodnih mirisa. Lako uočljiv kodni broj proizvoda otisnut je na vrećici, radi bržeg prepoznavanja.

Esteem+ zatvorena vrećica

Jednodijelni sustav koji je nježan za kožu, istovremeno siguran pri nošenju i jednostavan u primjeni. Savitljiv i diskretan, zahvaljujući svojoj unaprijeđenoj izvedbi, Esteem+ jednodijelni sustav je rješenje kojim podložna pločica i vrećica postaju jedna cjelina. Sustav je namijenjen pacijentima s kolostomom. Sadrži vrlo učinkovit filter protiv neugodnih mirisa. Podloga vrećice izvedena je u Durahesive Plus® tehnologiji, što znači da je ugodna i nježna za kožu oko stome.

Esteem zatvorena vrećica
Esteem+
zatvorena vrećica

Esteem+ vrećica s ispustom

Savitljiv i diskretan, Esteem+ jednodijelni sustav je kombinacija podložne pločice i vrećice u jednom, što čini sustav jednostavnim, sigurnim i ugodnim za korištenje. Sustav je izveden u Durahesive Plus® tehnologiji, čime se osigurava nježno prijanjanje i istovremena zaštita kože od oštećenja. Sustav je namijenjen pacijentima s ileostomom. Sadrži vrlo učinkovit filter protiv neugodnih mirisa. Vrećice su oblikovane tako da osiguraju ispuštanje sadržaja i imaju mehanizam zatvaranja/otvaranja bez kvačice, tj. putem Invisiclose® sustava (tzv. spoj na „čičak”). To je diskretan sustav zatvaranja, s džepićem koji skriva presavinuti ispust vrećice, radi veće sigurnost i udobnosti pri korištenju.

Esteem+ vrećica s ispustom
Esteem+
vrećica s ispustom

 
tip stome promjer
(mm)
naziv
pomagala
količina vrećica
(kom / 3 mj)
kolostoma 20-70 Esteem+ colo do 180
 
ileostoma 20-70 Esteem+ ileo invisiclose do 180