Obilježja dječjih sustava „Little Ones®” = „Za malene”

Uz sve izazove koje nosi podizanje i odgoj djeteta, izbor odgovarajućeg dječjeg stoma pomagala, to ne bi smio biti. Ujedno, to je i razlog zašto ConvaTec ima cijeli niz proizvoda namijenjenih samo djeci.

Zbirni naziv dječjih stoma pomagala je Little Ones®, odnosno, „Za malene”, i namijenjena su  djeci, kojoj su operativnim zahvatom izvedene kolostome, ileostome ili urostome. Kao i kod proizvoda namijenjenih odarslima, Little Ones® proizvodi nude potpuni raspon mogućnosti za zadovoljenje svih potreba djece ili želja roditelja. I svaki od proizvoda, izrađen je s posebnom pažnjom, kako bi se ugodno postavio na unikatnu veličinu i oblik dječjeg tijela.

Little Ones® proizvodi, izrađeni su, stalno imajući na umu, aktivnost djece. Proizvodi su savitljivi, dugotrajni, jednostavni za uklanjanje i s najmanjom mogućnošću za neugodu. Roditelji ih vole, jer djeci omogućavaju da se bave svojim „poslom”, a to je...da budu djeca!

Ova linija pomagala za najmanje trbuščiće, pojavljuju se u dva osnovna sustava: jednodijelnom i dvodijelnom.

Jednodijelni dječji stoma sustavi

 

Little Ones®  standardni jednodijelni sustav
Namijenjen djeci s  težinom VEĆOM od 4,5 kg

Dostupan u izvedbi vrećica s ispustom (kolostoma, ileostoma) ili vrećica sa ispusnom slavinom (urostoma). Sustav je tanak, lagan i jednostavan za primjenu. Podloga koja se lijepi na kožu, nježna je, sukladno osjetljivoj dječjoj koži. Malih je dimenzija, s vrećicama koje su mekane, smanjuju neugodne mirise i nezamjetne su ispod odjeće.

Little Ones vrećica s ispustom
Little Ones®
vrećica s ispustom

Little Ones vrećica sa ispusnom slavinom
Little Ones®
vrećica sa ispusnom slavinom

 

Little Ones® Esteem - posebno mali jednodijelni sustav
Namijenjen djeci s težinom MANJOM od 4,5 kg

Dostupan u izvedbi kao vrećica s ispustom, koja je s jedne strane prozirna, radi post-operativnog nadzora nad otpadnim tvarima i prekrivena mekanom tkaninom, na strani okrenutoj prema dječjem tijelu. U sustav je uključena i šablona za izrezivanje potrebnog stoma otvora na vrećici. Primijenjen je i tzv. Invisiclose® način zatvaranja/otvaranja vrećice (na „čičak”), što osigurava dvostruku razinu sigurnosti pri zatvaranju vrećice.

Little Ones Esteem vrećica s ispustom
Little Ones® Esteem
vrećica s ispustom

 

Dvodijelni dječji stoma sustavi

 

Little Ones® standardni dvodijelni sustav
Preporuka: za djecu s težinom VEĆOM od 4,5 kg

Ovaj sustav sastoji se od podložne pločice, izvedene u Stomahesive® tehnologiji i tri vrste pripadajućih vrećica: zatvorenih (za kolostomu), s ispustom (za ileostomu) i sa ispusnom slavinom (za urostomu). Podložna pločica i vrećica spajaju se pomoću plastičnih spojnica/prstenova, što umanjuje mogućnost ne namjernog odspajanja. Zvučni „klik”, potvrdit će pravilan spoj podložne pločice s vrećicom.

Little Ones standardna podl. pločica
Little Ones®
standardna podl. pločica

Little Ones zatvorena vrećica
Little Ones®
zatvorena vrećica

Little Ones vrećica s ispustom
Little Ones®
vrećica s ispustom

Little Ones vrećica sa ispusnom slavinom
Little Ones®
vrećica sa ispusnom slavinom

 

Little Ones® Esteem synergy sustav ("ACT" - tehnologija spajanja lijepljenjem)

Dostupan u posebno malim (za dojenčad s manje od 4,5 kg) i standardnim (za djecu s više od 4,5 kg) veličinama. Ovaj sustav sastoji se od podložne pločice, izvedene u Stomahesive® tehnologiji i dvije vrste pripadajućih vrećica: zatvorenih (za kolostomu) i s ispustom (za ileostomu). ACT vam pruža mogućnost da uklonite vrećicu, bez uklanjanja podložne pločice. Izmjena vrećice je jednostavna, čime se pruža mogućnost za promatranje stanja stome i bez uklanjanja podložne pločice.

Tanka i savitljiva podložna pločica, prati pokrete dječjeg trbuščića, čime se moguća neudobnost pri nošenju, smanjuje na najmanju moguću mjeru. Vrećice su mekane, zaobljene i presvučene oslikanom tkaninom, ugodnom za osjetljivu dječju kožu. Napredan sustav filtriranja neugodnih mirisa, otpušta višak plinova i smanjuje mogućnost pojave napuhavanja vrećice. Na vrećici s ispustom, primijenjen je i Invisiclose® sustav zatvaranja / otvaranja vrećice (na „čičak”), što osigurava dvostruku razinu sigurnosti pri zatvaranju vrećice.

Little Ones Esteem synergy mala podl. pločica
Little Ones® Esteem synergy
mala podl. pločica

Little Ones Esteem synergy standardna podl. pločica
Little Ones® Esteem synergy
standardna podl. pločica

Little Ones Esteem synergy standardna flexy podl. pločica
Little Ones® Esteem synergy
standardna flexy podl. pločica

Little Ones Esteem synergy zatvorena vrećica
Little Ones® Esteem synergy
zatvorena vrećica

Little Ones Esteem synergy Vrećica s ispustom
Little Ones® Esteem synergy
vrećica s ispustom

Little Ones Esteem synergy mala vrećica s ispustom
Little Ones® Esteem synergy
mala vrećica s ispustom