Početna Izbor stoma sustava

Izbor stoma sustava

Prvi korak u zbrinjavanju i njezi vaše stome sastoji se u pravilnom izboru stoma pomagala, koje će najbolje odgovarati vašim potrebama i načinu života.

  • Jednodijelni sustavi
  • Uobičajeni dvodijelni sustavi
  • Dvodijelni s tehnologijom spajanja lijepljenjem (Adhesive Coupling Technology® - ACT)

Jednodijelni sustav

Kod jednodijelnog sustava, vrećica i ljepljiva podloga čine jednu cjelinu. Sustav je diskretan i nudi jednostavnost i savitljivost, te uz nizak profil, i manju zamjetnost. Dostupan u 3 varijante stoma otvora: za izrezivanje, tvornički izrezan, i najnovije u modelirajućoj varijanti.

Jednodijelni sustav

Uobičajeni dvodijelni sustav

Vrećica se spaja s podložnom pločicom uz pomoć prstenastih spojnica

Kod dvodijelnog sustava, vrećica i podložna pločica, dvije su odvojene sastavnice sustava, što vam daje mogućnost promjene vrećice bez uklanjanja podložne pločice. U ovom sustavu, vrećica i podložna pločica međusobno se spajaju pomoću plastičnih prstenastih spojnica. Možete čuti i osjetiti kada su se sastavnice sustava međusobno sigurno spojile. Uobičajeni ConvaTec Natura® dvodijelni sustav nudi više vrsta vrećica s ispustom, zatvorenih vrećica i vrećica za urostomu. Podložne pločice dostupne su u izvedbi u Stomahesive® i Durahesive®tehnoligiji i služe zaštiti kože oko stome.

uobičajeni dvodjelni sustav

Dvodijelni sustav s tehnologijom spajanja lijepljenjem (ACT)

Kod ovog sustava, vrećica i podložna pločica, međusobno se spajaju uz pomoć pjenastog ljepljivog prstena smještenog na vrećici i „područja za lijepljenje” na podložnoj pločici, čime je izbjegnuta potreba za spajanjem uz pomoć krutih prstenastih spojnica, koje se za tu svrhu koriste kod uobičajenih dvodijelnih sustava. Tehnologijom spajanja lijepljenjem, unapređuje se savitljivost i gipkost cijelog sustava, u poređenju s uobičajenim dvodijelnim sustavima. Uz to, cijeli sustav ima nizak profil, te je manje zamjetan ispod odjeće, od uobičajenih dvodijelnih sustava. Podložne pločice dostupne su u izvedbi u Stomahesive® i Durahesive®tehnoligiji.

Dvodijelni sustav s tehnologijom spajanja lijepljenjem (ACT)

U ovom stoma sustavu, čiji je naziv Esteem synergy® i s primijenjenom tehnologijom spajanja lijepljenjem (tzv. Adhesive Coupling Technology™), ponuđen je široki izbor vrećica različitih oblika i veličina. Dakako, zastupljene su vrećice s ispustom, zatvorene vrećice, kao i vrećice za urostomu.