Početna Odabir najpogodnije ljepljive podloge

Odabir najpogodnije ljepljive podloge

Ukoliko se dopusti da otpadne tvari iz stome dođu u dodir s kožom, jasno je da će zdravlje kože oko stome biti narušeno. Iz tog razloga, ključan je odabir odgovarajućeg sustava pločica i/ili vrećica! Podložne pločice predstavljaju potrebnu branu između vaše kože i otpadnih tvari iz stome, koje mogu iritirati vašu kožu, ali i dovesti do daljnjih komplikacija.

Kako biste osigurali najbolji spoj između podložne pločice i stome, promatrajte promjene veličine i oblika vaše stome. Budući se vaša stoma mijenja, tome će biti potrebno prilagoditi veličinu vaše podložne pločice i pratećeg sustava vrećica, ili će biti potrebno primijeniti potpuno novi sustav podložnih pločica i/ili vrećica. Treba zapamtiti...kvalitetan spoj podložne pločice sa stomom, predstavlja vašu najbolju zaštitu od mogućih komplikacija s kožom.

Uobičajene PODLOŽNE PLOČICE i ADHESIVE COUPLING TECHNOLOGY™ podložne pločice (tehnologija spajanja lijepljenjem)

Stomahesive® podložne pločice namijenjene uobičajenom korištenju (posebna kombinacija hidrokoloidnih i ljepljivih sastojaka) omogućavaju:

  • Pouzdanu zaštitu kože oko stome
  • Izdržljivu i ravnomjernu ljepljivost
  • Udobnost za kožu u vrijeme korištenja i nježnost prema koži pri uklanjanju

Preporučuju se osobama s kolostomom čija je stolica formirana.

Durahesive® podložne pločice s namjenom produljenog korištenja (izvedene za snažnije prianjanje uz kožu, u poređenju s podložnim pločicama za uobičajeno korištenje) su:

  • Vrlo izdržljive i otporne na tekuće otpadne tvari iz stome
  • Posjeduju efekt bubrenja (tzv. „kornjačin vrat”), što spriječava prodor štetnih tekućih sadržaja na kožu i stvara dodatnu zaštitu kože

Preporučuju se osobama s urostomom ili ileostomom, čije su otpadne tvari iz stome tekuće ili polu tekuće ili su obilate. Jednako tako i osobama s kolostomom, čije su otpadne tvari više tekuće.

Jednodijelna ponuda

U ConvaTec jednodijelnim sustavima, primijenjene su modificirane verzije Stomahesive® i Durahesive® tehnologije, što ih čini:

  • Tanjim i fleksibilnijim od podložnih pločica dvodijelnog sustava
  • Prilagođenim za potrebe češćih izmjena vrećica - za smanjenje rizika od oštećenja kože oko stome po uklanjanju.