Početna Proizvodi Inkontinencija

Inkontinencija

URINARNA INKONTINENCIJA

Urinarna inkontinecija je gubitak kontrole nad mokraćnim mjehurom. Simptomi se pojavljuju u rasponu od blagog curenja, do nekontroliranog mokrenja. Može se dogoditi svakome, no najčešće se pojavljuje kako starimo.

 

Većina problema vezanih uz  kontrolu mokraćnog mjehura, javlja se kada je mišićno tkivo mjehura preslabo ili, pak, preaktivno.

Ako su mišići dna male zdjelice i mišići koji zatvaraju mjehur, preslabi, dešavaju se nezgode pri kašljanju, kihanju, smijanju ili pri dizanju težih predmeta. To nazivamo tzv. stresnom inkontinecijom. Češće se pojavljuje kod višerotkinja i starijih žena, dok se kod muškaraca javlja rijetko, uglavnom kao posljedica operacije prostate.

Ako mišići mjehura postanu preaktivni ili preosjetljivi, osjeća se jaka potreba za pražnjenjem, iako je vrlo malo urina u mjehuru. To je tzv. urgentna inkontinecija i najčešći je oblik inkontinencije kod starijih ljudi. Vrlo često je uzrokovana infekcijom, neurološkim bolestima, starenjem, karcinomom ili kamencima u mokraćnom mjehuru, ali i primjenom nekih lijekova.

Postoje i drugi uzročnici inkontinecije:

  • problemi s prostatom (hiperplazija ili rak prostate), što dovodi do opstrukcije vrata mokraćnog mjehura. Takvu vrstu inkontinencije nazivamo tzv. preljevnom inkontinecijom.
  • neurološka oštećenja, koja dovode do jače izraženih kontrakcija mokraćnog mjehura. Ovu vrstu inkontinencije, koja je rjeđa, nazivamo tzv. refleksnom inkontinencijom.

Način vašeg liječenja u ovisnosti je od vrste uzroka, kao i primjene metode koja će najbolje odgovarati vašem stilu života. To može uključivati jednostavne vježbe, lijekove, posebna pomagala, postupke koje vam propiše vaš liječnik ili kirurški zahvat.

 

NAPREDNA TEHNOLOGIJA

Naš doprinos mogućem ublažavanju ili rješavanju vaših problema, izvolite potražiti na našim stranicama, iza ovog kratkog uvoda.

Svi Rochester Medical proizvodi izrađeni su u potpunosti od silikona, čime su uklonjene brige vezane uz alergene, toksičnost ili opasni otpad, a koje se, pak, mogu vezati uz proizvode od lateksa ili PVC-a. Naše primijenjene tehnologije su izuzetne, te osiguravaju da proizvodi pružaju najveću učinkovitost, povećanu udobnost za pacijenta, kao i značajno smanjen rizik od infekcija.

Naš napredni proizvodni program uključuje najbolje muške vanjske katetere (urinare / kondome), katetere za samokateterizaciju, Foley katetere, anti-infekcijske Foley katetere, te ureteralne umetke. Cijeli Rochester Medical prozvodni program, proizvodi se u Sjedinjenim Američkim Državama.

Filtriranje
Pronađeno 30 proizvod/a