Početna Proizvodi Ostomija

Ostomija

Mi znamo što je stoma

Naše znanje o stomama je veliko i uistinu, dojmljivo. Kao vodeća tvrtka u svijetu na području zbrinjavanja stoma, mi u ConvaTec-u posvećeni smo stalnom podizanju razine kvalitete vašeg života sa stomom.

Već više od 30 godina, stvaramo stoma pomagala, a sve s ciljem povećanja standarda skrbi o stomama. I na ovom mjestu, nije riječ samo o proizvodima, već i o sveobuhvatnom znanju, povezanom s problematikom stoma, koje, na stranicama koje slijede, želimo podijeliti s vama.

Kirurški zahvat može učiniti vaš život boljim

Zapamtite... ukoliko se suočavate s kirurškim zahvatom, razlog je uvijek medicinsko stanje koje je iskazano kroz bolest ili ozljedu i čime je onemogućen pravilan rad vašeg probavnog ili mokraćnog sustava. Vaš kirurg odstranit će bolesni ili ozlijeđeni dio probavnog ili mokraćnog sustava i izvesti stomu.

Izvođenje stome ima za cilj da unaprijedi vaše postojeće stanje - smanji bol i patnju, ukloni bolest i/ili unaprijedi vaše opće zdravstveno stanje. Stoma se izvodi samo onda kada je vaš probavni ili mokraćni sustav, toliko oštećen bolešću, da se ne može oporaviti. No, kakvo god da je vaše stanje, znajte da niste sami. Struka i mi, kao i vaše udruge, stoje vam na raspolaganju.

 

 

ŠTO JE STOMA?

Stoma je, kirurškim putem, izveden otvor na trbušnoj stjenci. Izvedeni otvor, pomoći će vašem probavnom ili urinarnom sustavu u slučajevima, kada iz medicinskih razloga, više ne možete normalno urinirati ili imati stolicu.

Kirurški izveden otvor na trbušnoj stjenci naziva se stoma (od grčkog stoma = otvor, usta). To je zamjenski put, kojim se otpadne tvari izlučuju iz vašeg organizma. Mjesto postavljanja stome, u zavisnosti je od područja na kojem je došlo do oštećenja vašeg organizma, te na osnovi toga, i o vrsti kirurškog zahvata koji je izveden.

Postoji više poznatih razloga zašto se izvodi stoma, a to su:

  • Karcinom crijeva, rektuma ili mokraćnog mjehura
  • Upalne bolesti probavnog sustava kao Chronova bolest ili ulcerozni kolitis
  • Nasljedna stanja kao npr. obiteljske adenomatozne polipoze (vrsta kolorektalnog karcinoma koji se obiteljski prenosi)
  • Anomalije pri rođenju
  • Ubodne rane ili rane od vatrenog oružja
  • Spina bifida ili druga prirođena stanja
  • Opstrukcija uretera

Zavisno od bolesti ili ozljede, stome mogu biti privremene (izvode kako bi se pospješilo zaliječenje i povratak u normalno stanje) ili stalne. Pri početnim razgovorima s vašim liječnikom, biti će vam priopćeno, da li ste kandidat za privremenu ili stalnu stomu.

 

Postoje 3 osnovne vrste stoma zahvata:

  • kolostoma
  • ileostoma
  • urostoma

Ukoliko su izvedene kolostoma ili ileostoma, u tom slučaju izgubiti će se voljna kontrola nad pražnjenjem probavnog trakta. Ukoliko je izvedena urostoma, izgubiti će se voljna kontrola nad postupkom uriniranja.

ConvaTec nudi mnogo različitih sustava za zbrinjavanje stolice ili urina, ali uvijek imajući na umu, različitost vaših životnih potreba. Spomenute sustave možete pronaći na našim stranicama.

Od izuzetne je važnosti zbrinuti vašu stomu na primjeren način, a tom cilju vodi vas i pravilan odabir stoma sustava kojeg ćete koristiti. U nastavku, molimo pogledajte koji vam ConvaTec stoma sustavi stoje na raspolaganju u Republici Hrvatskoj.

Filtriranje
Pronađeno 28 proizvod/a

Eakin Cohesive® podložni kolutići

Šifra: Eakin® podložni kolutići modelirajući

Eakin Cohesive® podložni kolutići su modelirajući, hidrokoloidni podložak. Služi kao zaštita oštećene, oguljene ili povrijeđene kože.

Proizvod u slobodnoj prodaji (nije na listi HZZO-a).

Saznaj više

Eakin Cohesive® podložne pločice

Šifra: Eakin Cohesive® podložne pločice

Eakin® podložne pločice su modelirajući, hidrokoloidni podložak. Služe kao zaštita oštećene, oguljene ili povrijeđene kože.

Proizvod u slobodnoj prodaji (nije na listi HZZO-a).

Saznaj više

Stomahesive® pasta bez alkohola

Šifra: Stomahesive® pasta bez alkohola

Zaštitna pasta na bazi hidrokoloida bez alkohola. 

Proizvod u slobodnoj prodaji (nije na listi HZZO-a).

Saznaj više

Natura® podložne pločice

Šifra: Natura® podložne pločice

Natura® dvodijelni stoma sustav sastoji se od podložnih pločica (Natura®) i vrećica (Natura®+) koje se međusobno spajaju pomoću prstena. Pločice i vrećice se mogu prilagoditi potrebama pacijenata, tako da udobno pristaju svakom tipu i obliku stome.

Saznaj više

Natura®+ vrećice

Šifra: Natura®+ vrećice

Natura® dvodijelni stoma sustav sastoji se od podložnih pločica (Natura®) i vrećica (Natura®+) koje se međusobno spajaju pomoću prstena.

Vrećice su, prema izvedbi, dostupne kao zatvorene za kolostomu, s ispustom za ileostomu te s ispusnim ventilom za urostomu.

Saznaj više

Držači za svijenu stomu

Šifra: Držači za svijenu stomu

Bolničko pomagalo namijenjeno kao pripomoć operateru pri izvođenju stoma otvora.

Saznaj više

1 2 3 4 5