0 Košarica

Stoma

MI ZNAMO ŠTO JE STOMA

Naše znanje o stomama je veliko i uistinu, dojmljivo. Kao vodeća tvrtka u svijetu na području zbrinjavanja stoma, mi u ConvaTec-u posvećeni smo stalnom podizanju razine kvalitete vašeg života sa stomom. Već više od 30 godina, stvaramo stoma pomagala, a sve s ciljem povećanja standarda skrbi o stomama. I na ovom mjestu, nije riječ samo o proizvodima, već i o sveobuhvatnom znanju, povezanom s problematikom stoma, koje, na stranicama koje slijede, želimo podijeliti s vama.

Besplatni webinar

Živjeti sa stomom

Hrvatsko društvo za endoskopsku kirurgiju HLZ-a u suradnji s tvrtkom Stoma medical organizira webinar s temom Živjeti sa stomom.

Obilježavanje Međunarodnog dana svjesnosti o stomi

Dan svjesnosti o stomi

Dan svjesnosti o stomi - 06. 10. 2022.  

Kvaliteta života sa stomom

Život s kolostomom, ileostomom ili urostomom

Sa stomom se možete osjećati dobro, zadovoljno i živjeti samopouzdan i ispunjen život. Ako Vam trebaju odgovori, informacije, pomoć i podrška - došli ste na pravo mjesto. Tu smo za Vas.  

2.10.2021.

Svjetski dan osoba sa stomom

Prava Stomista su ljudska prava - bilo kad i bilo gdje! Tu smo za Vas!

Subota, 3. listopad 2020.

Dan širenja svjesnosti o stomi

Dan širenja svjesnosti o stomi Ovaj se dan obilježava u cilju potpore udrugama osoba sa stomom obavještavanjem i informiranjem javnosti. Nazovite besplatni telefon 0800 8000 - tu smo za Vas!  

Budite hidrirani, budite zdravi.

Život sa stomom – pravilna hidracija

Kada više pijete, to je jedan od najjednostavnijih načina za poboljšanje Vašeg zdravlja i dobrobiti.    

Ostomija

Mi znamo što je stoma

Izvođenje stome ima za cilj da unaprijedi vaše postojeće stanje - smanji bol i patnju, ukloni bolest i/ili unaprijedi vaše opće zdravstveno stanje. Stoma se izvodi samo onda kada je vaš probavni ili mokraćni sustav toliko oštećen bolešću da se ne može oporaviti.

Ostomija

Sustavi stoma pomagala

Postoje milijuni ljudi u svijetu koji imaju stomu. Tisuće novih, svake će godine dobiti stomu. Za mnoge, izvedba stome biti će novi početak. Vi niste sami.

Život sa stomom

Živjeti život u potpunosti

Prirodno je osjećati zabrinutost o tome kako živjeti sa stomom, no, za mnoge ljude, provedeni kirurški zahvat, znači početak mnogo ugodnijeg života.

Život sa stomom

Smjernice koje će olakšati rad vaše stome

Hrana je važna i pomaže da se nutrina vaših crijeva održi zdravom. Kada vam je odstranjen dio crijeva, vaše tijelo neće moći apsorbirati sve hranljive sastojke koji su vam potrebni da ostanete zdravi. Iz tog razloga, biti će potrebno jesti više hrane nego što ste prije uobičavali činiti.

Život sa stomom

Fizička aktivnost

Uz dopuštenje vašeg liječnika, možete se vratiti istim sportskim aktivnostima, kao i prije vašeg operativnog zahvata.

1 2

Newsletter
Ne propustite nove važne informacije i korisne savjete. Prijavite se na Stoma medical newsletter.